Innovationstopmøde 2025
Tak for et vellykket Innovationstopmøde 2025!
Vil du være med næste gang eller høre mere?
Tak for et fantastisk Innovationstopmøde 2025!
Den 4. april 2025 samlede vi over 300+ engagerede deltagere i Københavns Rådhus til en dag fyldt med inspiration, netværk og konkrete idéer til, hvordan teknologi kan være med til at nedbryde barrierer og styrke livskvaliteten for mennesker med handicap.
Dagen bød på oplæg, samtaler og nye forbindelser mellem mennesker med handicap, iværksættere, virksomheder, kommuner, forskere, fagpersoner og politikere. Gennem fælles refleksion og konkrete eksempler blev det tydeligt, at inklusion og innovation går hånd i hånd.


Centrale indsigter fra dagen
Forståelsen af handicap
Et gennemgående tema var behovet for at gentænke vores forståelse af handicap. Ofte opstår et handicap først, når omgivelserne ikke er designet til alle.
Universelt design – altså løsninger, der fungerer for flest muligt fra begyndelsen – bør være en grundtanke i alt fra teknologi til byrum. Mennesker med handicap ønsker ikke særbehandling, men lige adgang og reelle valgmuligheder i livet.
Vi skal finde løsninger sammen
Innovation sker ikke i siloer. Dagens program og dialoger viste, hvor vigtigt det er at bringe forskellige perspektiver sammen – fra brugerens erfaringer til politiske beslutninger og teknologisk udvikling. Når vi arbejder tværfagligt og inddragende, bliver resultaterne både mere holdbare og mere meningsfulde.
Videre arbejde
Innovationstopmødet 2025 var ikke en afslutning, men et afsæt for videre dialog og handling. De indsigter, netværk og idéer, der opstod i løbet af dagen, vil danne grundlag for kommende projekter og initiativer.
Hvis du vil vide mere om de konkrete resultater eller kommende arrangementer, er du velkommen til at kontakte os eller følge med her på siden og vores LinkedIn.
"Teknologien skal omfavne alle og alle skal kunne omfavne teknologien."
Morten Bødskov, Erhvervsminister
Innovationstopmøde 2025 talere og moderator

Morten Bødskov (S)
Erhversminister
Erhvervsminister Morten Bødskov er optaget af, hvordan teknologi kan skabe muligheder og forbedre livskvaliteten for alle, herunder personer med handicap. Hans fokus på innovation og inklusion passer godt med Disability Tech Denmarks arbejde for at udvikle teknologiske løsninger, der gør hverdagen lettere for mennesker med særlige behov.

Jens-Kristian Lütken (V)
Beskæftigelses- og integrations borgmester i Københavns Kommune
Jens-Kristian Lütken optaget af, at København skal være et sted, hvor der er plads til alle. Det gælder særligt på arbejdsmarkedet. For alle kan bidrage med noget – og som samfund er det en vigtig opgave at skabe rammerne for at bringe alle kompetencer i spil.

Olivia Dahl
Ph.d.-stipendiant ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet
Olivia Dahl forsker i det gode hverdagsliv set fra personer med funktionsvariationer og handicaps perspektiv. Hendes forskningsinteresser omfatter disability studies, herunder crip-studies, kvalitative metoder, kritisk og poststrukturalistisk teori. Billedet er krediteret til Micheal Leon.

William Korte
Formand, SUMH
William Korte, er 26 år og bor i Sydhavnen i København. Til daglig læser han til lærer, og er formand i Sammenslutningen af Unge med Handicap, som er en politisk interessevaretagende ungdomsorganisation, der arbejder for, at alle unge med handicap kan leve det ungdomsliv, de ønsker.

Alf Jacobsen
Gamer
Alf er 11 år og lever med cerebral parese, hvilket betyder, at hans krop ofte har sin egen vilje. Han kender alt for godt til fysiske begrænsninger – men når han gamer med øjenstyret teknologi, forsvinder grænserne. Her kan han alt. Kom og oplev Alf på scenen til Innovationstopmødet sammen med Elsass Fonden!
Moderator

Lisbeth Knudsen
Strategidirektør, Tænketanken Mandag Morgen
Lisbeth har mange års erfaring i mediebranchen som bl.a. koncernchef for Berlingske Media og nyhedsdirektør i DR. Som leder af Algoritmer, Data og Demokratis Outreach- og formidlingsindsats bringer hun dyb indsigt i digital udvikling, samfundsforandring og demokrati.

Morten Løkkegaard
Medlem af Europa-Parlamentet for Venstre
Morten Løkkegaard har i over 15 år arbejdet for et mere inkluderende og konkurrencedygtigt Europa. I dag leder han en tværpolitisk taskforce i Parlamentet med fokus på at forenkle EU-lovgivningen – til gavn for både iværksættere og mennesker med handicap.

Mie Maar Andersen
Specialkonsulent, Ph.D.
Mie arbejder med aktiv fritid, bevægelse og rehabilitering. Hun har i sin Ph.d.-afhandling undersøgt betydningen af fysisk aktivitet og fællesskaber for mennesker med cerebral parese. Mie har en kandidat i humanistisk og samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab.

Morten Hauge Larsen
Konsulent, Videnscenter om handicap
Morten er tovholder på Disability Tech Denmark-alliancen, og arbejder med formidling af viden fra Videnscenter om handicaps indsatsområder. Han har en kandidat i analytisk journalistik.

Kristian Georgsen
Lærer, Holte-Hus Ordblindeefterskole
Kristian er lærer på Holte-Hus Efterskole (ordblindeefterskole), hvor han ser det som en vigtig del af sit arbejde at udforske kunstig intelligens muligheder for at gøre ordblindes (uddannelses)liv nemmere og deres deltagelsesmuligheder i samfundet større.

Susanna Laurin
Administrerende direktør og formand for Stiftelsen Funka
Susanna Laurin er administrerende direktør for Stiftelsen Funka og en internationalt anerkendt ekspert i digital inklusion og tilgængelighed. Med over 25 års erfaring leder hun udviklingen af europæiske standarder for webtilgængelighed og e-government.

Morten Freiesleben
Ergoterapeut og Udviklingsmedarbejder, Elsass Fonden
Med sit arbejde hos Elsass Fonden har Morten fokus på motivation, deltagelse og social inklusion for mennesker med funktionsnedsættelser, med teknologi som bindeled mellem det personen kan og det personen ønsker at gøre.

Mikkel Damgaard Justiniano
Civilingeniør og forskning- og udviklings medarbejder, Elsass Fonden
Med sit arbejde hos Elsass Fonden har Mikkel fokus på motivation, deltagelse og social inklusion for mennesker med funktionsnedsættelser, med teknologi som bindeled mellem det personen kan og det personen ønsker at gøre.

Jesper Vangkilde
Kommunikationschef, Google Danmark
Jesper er uddannet journalist med fortid på Politiken og i Skatteministeriet. Siden 2018 har han været kommunikationschef for Google og YouTube i Danmark – for tiden med meget fokus på kunstig intelligens (AI).

Thomas Kjølbye
Analytiker, Tænketanken Mandag Morgen
Thomas er Tænketankens tovholder på Disability Tech Denmark. Foruden dét arbejder han med analyser på tech-området med afsæt i, hvordan nye teknologier kan skabe samfundsværdi i bred forstand. Han har en kandidat i historie med speciale i teknologihistorie.

Dorte Nørregaard
Direktør, Videnscenter om handicap
Dorte har lang erfaring med at styrke samskabelse og nye løsninger gennem samspil og brobygning mellem civilsamfundet, det offentlige og den private sektor. Videnscenter om handicap har det sidste år været tovholder for at styrke AI og ny teknologi for mennesker med handicap.

Peter Kofler
Bestyrelsesformand, Danske Iværksættere
Peter er kendt som en tydelig stemme for vækst, innovation og bedre vilkår, der styrker selvstændiges muligheder for at bidrage til samfundsudviklingen. Med en stærk forståelse for erhvervslivets udfordringer og potentialer har Peter de seneste +20 år skabt nye muligheder for selvstændige.

Ingrid Haug
Innovationskonsulent, DTU Skylab
Ingrid er med til at drive innovation på DTU Skylab med fokus på inkluderende design og mangfoldighed.

Hans Jørgen Wiberg
Founder, Be My Eyes
Hans Jørgen Wiberg er stifter af Be My Eyes. Han har særlig interesse for feltet mellem samfundsforhold, filosofi, teknologi og tilgængelighed. Be My Eyes er en app som giver blinde og svagtseende verden over gratis adgang til AI billedbeskrivelse, et stort netværk af frivillige seende og direkte adgang til tilgængelig kundesupport hos flere af verdens største virksomheder.

Torsten Gejl
Medlem af Folketinget, Alternativet
Torsten Gejl har siddet i Folketinget for Alternativet siden 2015 og er foruden politisk ordfører, ligeledes handicapordfører. Torsten har en lang karriere med iværksætteri bag sig, gennem sin tid som KaosPilot, Frontløberne og som selvstændig. Politisk har han haft et utrætteligt engagement i social retfærdighed og inklusion.

Hvad er Innovationstopmødet?
Innovationstopmødet er stedet, hvor teknologi og mennesker mødes for at skabe et bedre liv for alle. Oplev de nyeste hjælpemidler og digitale løsninger, der gør hverdagen lettere for mennesker med handicap.
Bliv inspireret af spændende projekter, udforsk fremtidens omsorgsløsninger, og deltag i debatten om et mere tilgængeligt samfund. Her har du også mulighed for at skabe nye samarbejder og få indsigt i den nyeste teknologi.
Uanset om du har et synligt eller skjult handicap, eller om du er professionel, pårørende, studerende eller bare interesseret i emnet, er du velkommen til at deltage og være med til at forme en mere inkluderende fremtid. Sammen kan vi gøre samfundet mere tilgængeligt for alle!
Sammen om Innovationstopmødet
Innovationstopmødet organiseres og finansieres i samarbejde med Google og Københavns Kommune samt partnerne fra vores Disability Tech Denmark Alliance.












